Ook dàt is de Giro: "Drie kilo op één nacht verloren" en "Na mijn douche op de grond in slaap gevallen"

Redactie
| 2 reacties
Ook dàt is de Giro: "Drie kilo op één nacht verloren" en "Na mijn douche op de grond in slaap gevallen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De eerste rit in deze Ronde van Italië draaide verrassend uit op een succes voor de Oostenrijker Lukas Pöstlberger, die meteen ook het roze veroverde. Voor zijn Ierse ploegmaat Sam Bennett ging het daarna iets minder goed.

Bennett kampte na de eerste rit met maagproblemen en kon die nacht nauwelijks de slaap vatten. "Ik zat te bibberen onder mijn laken", citeert HLN Bennett. "Het was een vreselijke nacht. Ik heb meer tijd op het toilet gespendeerd, dan in mijn eigen bed. Ik verloor drie kilo en wist dat ik het de volgende etappes moeilijk ging krijgen."

'Afgezien als een hond'

Ook in de volgende etappe ging het moeizaam. "Ik heb echt afgezien als een hond. Uiteindelijk heeft ploegmaat Jan Barta mij de laatste vijftig kilometer in zijn slipstream meegenomen. Zonder hem zou ik nooit de finish gehaald hebben. Toen ik nadien in de teambus kwam, viel ik na mijn douche gewoon in slaap op de grond."

De volgende nacht sliep Bennett 11 uur aan één stuk. Genoeg om uitgerust aan de start te verschijnen. "Het ging al een pak beter dan de dag ervoor. Toen Quick-Step waaiers begon te trekken, besloot ik om rustig richting finish te bollen. Ik hoop dat ik na de rustdag opnieuw kan koersen op een normale manier", besluit de Ier van BORA-hansgrohe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties