BMC-kopman erg ontgoocheld: "Gevoel dat het allemaal voor niets was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC-kopman erg ontgoocheld: "Gevoel dat het allemaal voor niets was"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de Australiër Rohan Dennis is de Ronde van Italië op een sisser afgelopen. Dennis kwam in de derde rit ten val, maar moest tijdens de etappe van dinsdag opgeven. Hij reageerde erg ontgoocheld.

"Na de crash van zondag kampte Rohan met hoofdpijn", legt ploegdokter Giovanni Ruffini uit. "Maandagnacht kreeg hij meer hoofdpijn en voelde hij zich misselijk. We spraken af dat we het dinsdag nog een kans zouden geven. Tijdens de etappe liep het niet en we hebben besloten om hem uit koers te halen."

De BMC-renner zelf is erg teleurgesteld. Hij had voor het eerst zijn zinnen gezet op een algemeen klassement. "Ik wilde de bevoorradingszone halen, maar ik werd gelost op de lange klim toen het peloton een rustig tempo reed. Ik voelde me slechter worden. Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld."

'Snel herstellen'

De Australiër heeft maanden energie gestoken in zijn Giro-voorbereiding. "Ik voel me slecht voor de mensen die me mee hebben voorbereid op deze Giro. Ook al kan ik er natuurlijk weinig aan doen. Als je moet opgeven, heb je het gevoel dat het allemaal voor niets was. Ik hoop snel te herstellen en me dan te concentreren op de rest van het seizoen", besluit Dennis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties