Het roze blijft bij ploeg van Patrick Lefevere: "Alles wat nu nog komt, is bonus"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het roze blijft bij ploeg van Patrick Lefevere: "Alles wat nu nog komt, is bonus"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de rit was het al vrij zeker dat Fernando Gaviria de Etna niet zou overleven en zijn roze leiderstrui zou kwijtspelen. Bij Quick-Step Floors was er geen teleurstelling, want het roze blijft binnen de ploeg.

Het is Bob Jungels die vanaf vandaag in de leiderstrui mag rond fietsen. "Ik voelde me eigenlijk hetzelfde als vorig jaar, toen ik ook de roze trui overnam van een ploegmaat", opent de Luxembuger. "Ik reed een intelligente koers, bleef gefocust en reed niet in de harde wind, die het extra zwaar maakte."

Jungels beseft dat het niet gemakkelijk zal worden om zijn trui te behouden. "De Giro is nog lang en er gaan zeker nog dingen gebeuren, want de favorieten rijden op een prima niveau. Ik wil nu van dit moment en deze speciale dag genieten", zegt de renner die ook de witte jongerentrui beet heeft.

"Ik ben overweldigd om de roze trui weer te mogen dragen"

"Elk jaar maak ik progressie. Ik ben gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten. Natuurlijk ben ik blij met zo`n sterke ploeg rond me. De ploeg beschermt me de hele tijd. Ik ben overweldigd om de roze trui weer te mogen dragen. De koers is al een succes voor ons, alles wat nu nog komt op weg naar Milan is een bonus", besluit Jungels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties