Ook dàt is de Giro: arm gaat uit de kom bij luxeknecht van Dumoulin, maar die plaatst hem zelf terug

Redactie
| 9 reacties
Ook dàt is de Giro: arm gaat uit de kom bij luxeknecht van Dumoulin, maar die plaatst hem zelf terug

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Giro-peloton ging dinsdag in een absolute rotvaart richting Etna. Maar niet iedereen kwam ongeschonden uit die strijd. Laurens Ten Dam ging ook tegen het asfalt en dat leverde een opmerkelijk verhaal op.

Ten Dam is één van de luxeknechten van Tom Dumoulin (Team Sunweb) voor deze Giro. Dankzij de valpartij ging zijn arm uit de kom. Dat meldde hij bij ploegleider Aike Visbeek. "Mijn arm is uit de kom geweest. Kut man, ik was zo goed. Godverdomme", aldus de Nederlander in NRC.

"Die bocht naar rechts, we gingen met hoge snelheid onderuit. Kruijswijk lag er ook bij. Ik had minder risico moeten pakken", vervolgt Ten Dam. Maar de renner van Team Sunweb zette zelf zijn arm terug op zijn gewone plek. "Kop op Lau, je hebt voor hetere vuren gestaan", zei zijn ploegleider. "Rijd nu in je eigen tempo omhoog. Je hoeft je niet te bewijzen vandaag."

'Een taaie'

Ten Dam is een specialleke, dat weet ook Visbeek. "Dit is een taaie hoor. Die heb ik in Californië uit een ravijn moeten trekken. De vellen hingen erbij, en nog stapte hij weer op de fiets. Hij heeft de neiging om te blijven geven. Maar nu moet hij sparen. We hebben later deze ronde alle procentjes nog nodig", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties