Boezemvriend Iljo Keisse: "Er is geen dag dat ik niet aan Wouter denk"

Redactie
| 6 reacties
Boezemvriend Iljo Keisse: "Er is geen dag dat ik niet aan Wouter denk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse verloor zes jaar geleden tijdens de Giro d'Italia zijn boezemvriend Wouter Weylandt. De immer goedlachse Gentenaar kwam ten val in een afdaling en overleefde de klap niet na een schedelbreuk.

Keisse denkt nog elke dag aan zijn vriend, alleen in een afdaling draait hij de knop om. "Ik denk altijd aan Wouter Weylandt", opent Keisse in HLN. "Maar je kunt niet vol naar beneden rijden en tegelijk denken aan je beste maat die in deze wedstrijd in de afdaling is verongelukt. Dat valt niet te rijmen. Dat moet ik dan uit mijn hoofd zetten."

"Of je nu op Twitter kijkt, of op Instagram, overal kom je foto's van Wouter tegen"

Dinsdag was het (al) zes jaar geleden dat het tragische ongeluk plaatsvond. "Er was een minuut stilte bij de start en dan had ik het weer supermoeilijk. Ik heb ook een berichtje gestuurd naar zijn ouders. Dat zijn echt vervelende dagen. Of je nu op Twitter kijkt, of op Instagram, overal kom je foto's van Wouter tegen. Dat is erg confronterend."

"Er is geen dag dat ik niet aan Wouter denk, of ik nu aan het trainen ben, dan wel wanneer ik een koers rijd. En neen, het zijn niet altijd slechte herinneringen. Ik denk ook aan de mooie dingen. Ik denk aan zijn grote brede glimlach. Aan zijn manier van omgaan met de dingen en zijn lach. Think less, live more", aldus Keisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties