De balans na één week: de Nederlandse roze droom blijft (voorlopig) intact

Redactie
| 0 reacties
De balans na één week: de Nederlandse roze droom blijft (voorlopig) intact

Nederland leverde bij de start van de Giro d'Italia drie kandidaten af die binnen twee weken in Milaan op het podium kunnen eindigen. Na een wéék Giro maakten we de voorlopige balans al eens even op.

Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema. De drie namen die onze noorderburen naar het podium (of meer?) van de Giro moeten loodsen. De Ronde van Italië is één week en zeven ritten ver en de voorlopige conclusie is dat het er nog vrij goed uitziet.

Tom Dumoulin (Team Sunweb) staat momenteel op een 6e plek in het algemene klassement, Bauke Mollema staat in dezelfde tijd (+10" van leider Bob Jungels) op een voorlopige 8e plek. Steven Kruijswijk, de kopman van LottoNL-Jumbo, staat voorlopig op een 15e plek op 23" van de Luxemburger. Hij speelde meteen in de eerste rit wel wat kostbare seconden kwijt.

Al kende die laatste wel al wat pech en maakte hij al kennis met het asfalt. Gelukkig kwam Kruijswijk er zonder echte kleerscheuren vanaf. Toegegeven, de klassementsrenners kwamen ook nog niet echt aan bod. De rit na de rustdag, naar de Etna, leverde niet het verwachte spektakel op.

Echte verschillen konden dan ook nog niet worden opgemeten. De vooruitzichten zijn alvast gunstig, want alle drie gingen ze vlot mee bergop met de andere topklimmers. Al lijkt het vooral voor Dumoulin - door het aantal tijdritkilometers die er nog aankomen - nog een mooie Giro te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties