De rustdag door de ogen van Laurens De Plus: "De soigneurs werden al serieus ambetant"

Redactie
| 0 reacties
De rustdag door de ogen van Laurens De Plus: "De soigneurs werden al serieus ambetant"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het peloton mocht maandag genieten van een tweede rustdag in de Ronde van Italië. Laurens De Plus maakte van de snipperdag gebruik om de benen wat los te rijden een een (lang) middagdutje te doen.

"Dries maakte me gelukkig iets vóór 17 uur wakker", opent De Plus in HNB. "Al deed het deugd. De beentjes wisten er zondagavond van. Gelukkig kon ik met een mecanicien de transfer van 300 km maken. Ik kwam gelijk met Nibali in het hotel in ­Foligno aan."

"'s Avonds vliegt de koffer open, 's morgens klap ik die razendsnel dicht"

Verder was er tijd voor de koffer van de jonge renner. "Ik heb mijn valies op orde gelegd. Eindelijk. Het was een mesthoop. 's Avonds vliegt de koffer open, 's morgens klap ik die ­razendsnel dicht. Ik ontdekte zelfs verse kleren. In zo'n ronde heb je voor niets tijd. Opstaan, eten, bus in, fietsen, bus op, eten, masseren, slapen. Zondagavond konden we pas om 22 uur eten.”

En ook de benen werden geschoren. Een must voor de renners op een rustdag. "Nog zoiets, de soigneurs werden ­serieus ambetant. De voorbije week vond ik geen tijd. Er stonden al stoppels op", besluit De Plus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties