Nederland in de ban van roze droom met tijdrit in vooruitzicht: "Misschien lukt het daarna nooit meer"

Redactie
| 2 reacties
Nederland in de ban van roze droom met tijdrit in vooruitzicht: "Misschien lukt het daarna nooit meer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Italië staat er vandaag een tijdrit van net geen 40 kilometer op het menu. Het parcours is niet vlak en dus gaan de oogjes al fonkelen bij onze noorderburen, want zij hebben ene Tom Dumoulin die de roze droom kan waarmaken.

Dumoulin staat momenteel op 24" van leider Nairo Quintana. De Nederlander zou woensdag dus wel eens in het roze kunnen rijden. "Die kans is reëel, ja", weet Dumoulin. "Al blijft het afwachten wat de concurrentie doet. Het kan best zijn dat ik een goed resultaat neerzet, maar dat Quintana beter doet. Of Pinot. Vorig jaar klopte die mij in de tijdrit van de Ronde van Romandië."

"In topsport is het moeilijk voorspellingen te doen. Maar in deze vorm en op dit parcours zijn mijn kansen groot", aldus de kopman van Team Sunweb in HLN. "Hoeveel tijd ik pak op de concurrentie? "Dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Ook Quintana vindt dit leuker dan vlakke tijdritten. Wellicht blijven de verschillen tussen de toppers beperkt."

"Wellicht blijven de verschillen tussen de toppers beperkt"

Maar het schrikt Dumoulin niet af om het roze te veroveren. "Er komt veel bij kijken. Extra druk, verplichtingen zoals de podiumceremonie, persconferenties en dopingcontroles. Maar het blijft ook speciaal. Dat laat ik niet liggen. Misschien lukt het daarna wel nooit meer", lacht hij. "Niet vergeten dat de Giro net begonnen is. Het huidige klassement is relatief als je weet wat er nog komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties