Wielrennen

Belgische voorzitter UCI-jury in de Giro komt met verklaring voor opvallende boete van romanticus Victor Campenaerts

Belgische voorzitter UCI-jury in de Giro komt met verklaring voor opvallende boete van romanticus Victor Campenaerts

Het beeld van de tijdrit van dinsdag in de Giro was niet zozeer de ritwinst van Tom Dumoulin, maar wél Victor Campenaerts die solliciteerde voor een date met 'zijn' Carlien. Maar Campenaerts kreeg er wel een boete van 100 Zwitserse Frank voor.

Luc Herpelinck, de Belgische voorzitter van de UCI-jury in de Giro, verklaarde de boete voor onze landgenoot. "Hij heeft geen schade aan het wielrennen berokkend, maar wel aan het beeld", legt hij uit bij Sporza. "Hij mag een boodschap overbrengen, maar niet op die manier. Hij wist perfect dat hij in beeld zou komen na een individuele tijdrit."

"Het was geen mooi beeld om dat op een bloot bovenlijf - zonder t-shirt - te doen. Dat kon echt niet en was geen mooi beeld op de televisie. Wij hebben een signaal willen geven dat het wielrennen daarvoor niet gebruikt kan worden", vervolgt het hoofd van de jury in de Giro.

'Dit is de Giro'

Vond Herpelinck het dan niet een beetje romantisch? "Ze moeten het niet tijdens de wedstrijd zelf doen. Dit is de Giro en dit is toch wel een serieuze aangelegenheid. Als we dit één keer laten passeren, dan zetten we de deur open voor andere boodschappen. Maar het was vooral de manier waarop. Dat willen we stopzetten", besluit Herpelinck.

Reacties 37 reacties

Tags : Giro

Gerelateerd nieuws