Wielrennen

Boonen in opvallend gezelschap voor nieuwe uitdaging (op vier wielen): "Perfecte leerschool"

Boonen in opvallend gezelschap voor nieuwe uitdaging (op vier wielen): "Perfecte leerschool"

Tom Boonen nam enkele weken geleden afscheid van de wielersport, maar 'Tornado Tom' heeft al een nieuwe uitdaging beet. Hij zal in een opvallend gezelschap op 8 en 9 juli deelnemen aan de 25 Uur VW Fun Cup in Spa-Francorchamps.

Boonen zal er racen in een ploeg met autocoureurs Anthony Kumpen, Bert Longin en VRT-sportjournalist Ruben van Gucht. Waarom net in de VW Fun Cup? "De auto is direct, laat zich goed sturen en het is vooral een perfecte leerschool om te gaan racen", legt Boonen uit in HLN. "Het heeft geen zin te willen lopen voor je kan stappen, dat geldt ook in de autosport."

Met ervaren mannen zoals Longin en Kumpen zal het een goede leerschool worden voor Boonen. "Ik ga continu van die mannen leren en stelen... We vormen een zeer goed team en ik hoop toch bij momenten al eens sneller te zijn dan zij", lacht Boonen. "Neen, het zijn de perfecte makkers om mee van start te gaan."

"Laat me eerst deze race afwerken, daarna zien we wel"

Is dit dan een opstapje naar meer? "Laat me eerst deze race afwerken, daarna zien we wel. Ik weet echt nog niet wat er daarna zal volgen. Er komt zoveel op me af dat ik onmogelijk kan zeggen welke richting het uit gaat. Laten we eerst deze première afwerken en dan zien wat de toekomst brengt", besluit Boonen.

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws