Wielrennen

Cavendish blijft hoop op Tour behouden, maar... "Daar wil ik me niet aan wagen"

Cavendish blijft hoop op Tour behouden, maar... "Daar wil ik me niet aan wagen"

Opvallende aanwezige aan de teambus van Dimension Data voor de rit van woensdag in de Ronde van Italië. Mark Cavendish, die zijn uitvalsbasis om te trainen dichtbij Firenze heeft, kwam er zijn ploegmaats groeten.

Cavendish is momenteel al aan het trainen, maar kampte de afgelopen weken met de naweeën van klierkoorts. "Ik ben hier met de fiets. En in wieleroutfit", citeert HLN de Britse renner. "Ik ben trouwens al een poos opnieuw aan het fietsen. Dus zo ziek voel ik me niet. Toegegeven, de ene dag gaat het beter dan de andere. Maar dat is logisch."

Comeback

Een datum op een comeback plakken, wil hij nog niet doen. "Kijk, één ding is me door de dokters duidelijk gemaakt: het ergste wat je kan doen met mononucleose is een deadline plakken op je comeback. Dus wil ik me daar ook niet aan wagen."

"Ik rijd weer op mijn fiets, dat is op dit moment het voornaamste. Natuurlijk zou ik er graag bij zijn in Frankrijk. Dat wil elke ambitieuze renner. Maar ik wil ook geen risico's nemen. Het kan zijn dat ik binnen een week opnieuw in orde ben, maar het kan ook nog een jaar duren. Het is wat het is

Reacties 1 reacties

Tags : Giro

Gerelateerd nieuws