Wielrennen

Laurens De Plus (10e) wilde zich absoluut tonen voor overleden ex-coureur en vriend: "Ik vergeet hem niet zomaar"

Laurens De Plus (10e) wilde zich absoluut tonen voor overleden ex-coureur en vriend: "Ik vergeet hem niet zomaar"

Laurens De Plus (Quick-Step Floors) eindigde 10e in de 11e rit van de Ronde van Italië die het peloton naar Firenze bracht. En er was een reden waarom De Plus mee in de ontsnapping van de dag zat.

Laurens De Plus zat samen met Maxime Monfort en Ben Hermans in de ontsnapping van de dag in de 11e Giro-rit. Maar er was een reden waarom hij absoluut mee in de aanval wou zijn. "Ik reed de hele tijd met Igor Decraene in gedachten", aldus De Plus bij Sporza.

'Extra gemotiveerd'

Decraene was een talentvolle wielrenner die zich vier jaar geleden tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren kroonde in Firenze. Drie jaar geleden overleed hij. "Daarom was ik vandaag van bij de start extra gemotiveerd om er iets van te maken", zegt de jonge renner van Quick-Step Floors.

"Igor was een goede vriend, die ik niet zomaar vergeet. Tijdens de voorbereiding naar dat WK in Firenze waren we kamergenoten. Ik vind het nog altijd jammer dat hij er niet meer is. Ik wou vandaag iets terugdoen voor hem door te winnen. Hopelijk lukt het in de toekomst wel", besluit De Plus.

Reacties 0 reacties

Tags : Giro

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.