Dumoulin na straf nummer in Giro: "Ongelofelijk"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Dumoulin na straf nummer in Giro: "Ongelofelijk"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin voerde zaterdag een knap nummer op tijdens de veertiende rit in de Giro d'Italia. De Nederlander liet zijn grootste uitdager Nairo Quintana achter, won de etappe én zit nu steviger in de roze leiderstrui. De Nederlander kon zijn geluk niet op...

“Je droomt er natuurlijk wel van om op die manier terug te slaan", stak Dumoulin na de rit van wal. "Ik wist dat er veel zou worden aangevallen tijdens deze etappe, maar ik ben de hele tijd rustig gebleven. Ik kon op een gegeven moment niet volgen en ben dan gewoon mijn eigen tempo blijven rijden.”

“Ik kwam zo toch weer dichter bij Quintana en co en op het einde bleek ik zelfs nog iets over te hebben. Ongelofelijk”, kon de Nederlander het ook zelf niet goed vatten. “Toen ik te horen kreeg dat Quintana had moeten lossen, was ik verrast.”

Grotere voorsprong

Nu moet Dumoulin zijn voorsprong intact zien te houden. “Ik loop wat uit in het klassement, wat een voordeel is met het oog op de laatste week. Het zal moeten blijken of mijn voorsprong groot genoeg is. Er volgen nog veel bergen en we zijn nog niet in Milaan", blijft de renner van Team Sunweb nuchter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties