Twee weken Giro eist zijn tol bij Belgisch rondetalent: "Ik verlang stilaan toch naar het frietkot"

Redactie
| 5 reacties
Twee weken Giro eist zijn tol bij Belgisch rondetalent: "Ik verlang stilaan toch naar het frietkot"

Voor Quick-Step Floors kan de Giro d'Italia nu al niet meer stuk na de vierde overwinning van Fernando Gaviria op vrijdag. Laurens De Plus is onder de indruk van zijn prestaties, al begint onze jonge landgenoot wel 'heimwee' naar huis te krijgen.

Gaviria kreeg de bijnaam 'GaVIERia' al mee. "Ik denk dat het zelfs in Bergamo nog 'GaVIJFia' kan worden", opent De Plus. "Zelf heb ik de sprint niet gezien, maar de verzorger zei dat hij zelden een kerel van zo ver heeft zien beginnen én afmaken. Het is een speciale. Het is een toffe en dankbare kerel, maar het is nog een ruwe diamant."

"Fernando is zot van Kinderbueno. Hij kan er zich ziek in eten"

"Hij let bijvoorbeeld nog niet te hard op zijn eten. Hij is zot van Kinderbueno. Hij kan er zich ziek in eten. Dat deed hij ook enkele dagen vóór de Giro. Bij de start in de vip-village scharrelt hij altijd snel een croissant mee. Het is wel een mannetje dat weet wat hij wil", aldus De Plus in HNB.

Over eten gesproken: is De Plus de Italiaanse pasta nog niet beu? "Ja, en neen. Al verlang ik toch stilaan naar het frietkot. Dit jaar ben ik er nog niet geraakt. Dat is het eerste wat ik doe als ik maandag thuiskom. Of biefstuk- friet eten van mijn mama. Met spruiten die zo goed in de boter zijn gebakken. Zalig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties