8 jaar geleden was deze Belg nog beste jongere in de Giro, nu is hij heftruckchauffeur: "Ik mis de koers niet en volg het niet meer"

Redactie
| 6 reacties
8 jaar geleden was deze Belg nog beste jongere in de Giro, nu is hij heftruckchauffeur: "Ik mis de koers niet en volg het niet meer"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2009 leek ons land een nieuw klimtalent in onze rangen te hebben. De jonge Kevin Seeldraeyers verraste België en de hele wielerwereld en pakte de witte jongerentrui in de Ronde van Italië. Maar hij nam ook al erg snel afscheid van de koers.

Seeldraeyers liet ook in Parijs-Nice zijn talent zien en werd daar 7e. Maar op zijn 29e hing hij de fiets aan de haak. "Mentaal kon ik het niet meer aan om nog zoveel uren op een dag te rijden", aldus Seeldraeyers bij Sporza. "Ik had veel stress. Na een wedstrijd dacht ik altijd dat ik het anders had moeten aanpakken."

Bovendien kampte de ex-renner van Patrick Lefevere met gezondheidsproblemen. "Met die gedachte ging ik ook slapen. Ieder jaar werd ik een beetje zieker en zieker. Op het einde van de rit bleek dat ik inspanningsastma had. Toen zag ik het niet meer zitten om voort te koersen. Als je 8 keer op een jaar ziek wordt met een verkoudheid, dan word je dat op den duur beu."

"Vroeger moest ik altijd rekening houden met mijn trainingen, nu niet meer"

Tegenwoordig werkt Seeldraeyers als heftruckchauffer bij Volvo. "Vroeger moest ik atlijd rekening houden met mijn trainingen, nu niet meer. Als ik naar een feestje wil gaan, doe ik dat gewoon. Ik moet gewoon zien dat ik maandag terug op mijn werk sta."

"De koers? Ik mis het niet en ik volg het totaal niet meer. Soms kijk ik wel eens naar de uitslagen van de Giro, maar niet iedere dag. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix probeer ik wel te volgen. Wielrennen is voor mij een afgesloten hoofdstuk. Ik hoor ook niemand meer uit de wielerwereld", besluit Seeldraeyers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties