Bob Jungels breekt de ban na 56 jaar: "Besef nog niet goed wat er gebeurd is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Bob Jungels breekt de ban na 56 jaar: "Besef nog niet goed wat er gebeurd is"
Foto: © photonews

56 jaar was het al geleden dat er nog een Luxemburger mocht zegevieren in de Ronde van Italië. Bob Jungels (Quick-Step Floors) zorgde echter voor de kentering en bezorgde zijn land de bloemen in Bergamo.

"Ik ben erg blij met deze zege, maar eigenlijk besef ik nog niet goed wat er is gebeurd", opent Jungels. "Ik ben erg trots om zo`n groot en historisch succes te behalen in de kleuren van mijn land. Deze zege is voor mijn ploeg en voor Luxemburg. Ik hoop dat ik mijn landgenoten iets heb gegeven om te vieren."

De Luxemburger had een erg goed gevoel zondag. "Ik had sterke benen en voelde me goed op de klimmen, maar dacht niet aan deze uitkomst. Toen ik Nibali de heuvel op zag gaan besloot ik aan te vallen. De sfeer op die klim was ongelooflijk, ik kon Davide Bramati niet verstaan in mijn oortje terwijl hij mij aan het aanmoedigen was vanuit de wagen."

Uiteindelijk haalde Jungels het in een sprint. "Ik wist dat het nipt ging worden, want alle renners waren geïnteresseerd in de ritwinst en de bonificatieseconden. Ik had ook wat geluk, want ik zat in perfecte positie in de laatste meters en lanceerde mijn sprint vanuit het wiel van Pozzovivo. Om een rit te winnen in de Giro met zo`n deelnemersveld is ongelooflijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties