Kruijswijk maakt de balans na twee weken Giro: "Denk ik daar net die paar procent minder door was"

Redactie
| 0 reacties
Kruijswijk maakt de balans na twee weken Giro: "Denk ik daar net die paar procent minder door was"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 100e Ronde van Italië was eigenlijk al een beetje in mineur gestart voor de Nederlander Steven Kruijswijk. Hij kwam in de Ronde van Yorkshire ten val en kwam niet ongehavend uit de strijd. En daar draagt Kruijswijk nog steeds de gevolgen van.

"Het was een behoorlijke valpartij waarbij ik een scheurtje in mijn ribben opliep", doet Kruijswijk zijn verhaal. "Er zaten ook wat kneuzingen rond. Dat doet toch iets met je lichaam. Ik denk ik daar net die paar procent minder door was."

'Een klap'

En alsof dat nog niet alles was, ging de Nederlander in de vierde rit nog eens tegen het asfalt. "Daarna ging ik in de etappe naar Etna ook onderuit. Dan krijgt je lichaam toch een klap, wat het moet verwerken. Misschien is dat die paar procent die ontbrak waardoor ik niet met de besten mee kon", zegt Kruijswijk bij WielerFlits.

Maar de renner van LottoNL-Jumbo hoopt op beterschap in de slotweek van de Giro. "Hopelijk is het lichaam daar nu klaar mee en kan ik alle energie die ik heb investeren in het halen van een resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties