Staat de opvolger voor Jurgen Van den Broeck al klaar? "Weiger mezelf nu al te bombarderen tot ronderenner"

Redactie
| 8 reacties
Staat de opvolger voor Jurgen Van den Broeck al klaar? "Weiger mezelf nu al te bombarderen tot ronderenner"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de 21-jarige Laurens De Plus lijkt ons land een toptalent in de rangen hebben die op termijn wel eens kan meedoen in het rondewerk. Maar zelf is de Oost-Vlaming daar nog niet te veel mee bezig.

De Plus is in zijn eerste Grote Ronde aan de slag in de Giro d'Italia. "Uiteraard voelt het fantastisch dat ik het hier goed doe, maar ik weiger mezelf nu al te bombarderen tot ronderenner", legt De Plus uit in HLN. "Maar ik ga wel met volle goesting de slotweek in."

De 21-jarige pupil van Patrick Lefevere wil ook nog niet spreken over wanneer hij zijn kans mag gaan in een rittenkoers. "Ik plak daar geen termijn op. Te grote ambities kunnen wel eens slecht uitdraaien. Ik ga verstandig voortdoen zoals ik bezig ben. En mijn baas is content, dat is het belangrijkste. Nu ga ik champagne drinken."

"Ik zal al blij zijn als hij de Giro uitrijdt"

"Laurens heeft al bijzonder goed werk geleverd", is ook Patrick Lefevere vol lof. "Maar hij is nog onervaren en zeer jong. Ik zal al blij zijn als hij de Giro uitrijdt. Na de rustdag vertrek ik naar huis. Naar jaarlijkse gewoonte kom ik volgend weekend terug voor een feestje in Milaan. Dat zou ik graag doen met een voltallig team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties