Giro-topfavoriet bijt van zich af: "Is dat dan zo respectvol?"

Redactie
| 4 reacties
Giro-topfavoriet bijt van zich af: "Is dat dan zo respectvol?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Italië is al ruim twee weken ver, maar van de Italianen viel er nog maar heel weinig te zien. In de slotweek ligt de Italiaanse hoop bij Vincenzo Nibali, al was die niet te spreken over de kritiek.

Op het persmoment tijdens de rustdag kwam natuurlijk de onvermijdelijke vaststelling dat Nibali voor een ritzege moet zorgen in de slotweek. "Ik voel mij niet de verantwoordelijke voor de hoop van deze natie", was het antwoord van Nibali.

Podium of eindwinst

"Er zijn nóg veel Italianen in deze Giro. En ik focus in de eerste plaats op het klassement en niet op een ritzege", citeert HNB de Haai van Messina. Al zei hij voor de start van de Ronde van Italië nog dat zijn doel het podium was. "Ik wist dat dit zou terugkeren. Kijk, ik wil die eindzege zeker. Enkel het roze telt."

"Ik ben de enige renner in deze Giro die zowel de Tour, de Giro als de Vuelta al heeft gewonnen. En ook de Tirreno en de Ronde van Lombardije. En toch zijn er mensen die elke keer opnieuw kritiek hebben. Is dat dan zo respectvol", vroeg de Italiaan zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties