Waarom moest Dumoulin kak'n? Het antwoord

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Waarom moest Dumoulin <i>kak'n</i>? Het antwoord
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin verloor in de loodzware rit van dinsdag maar liefst twee minuten op een erg ongewone manier. Een ongelegen moment van zwakke darmen deed hem afstappen.

De boutade uit de serie De Ronde van enkele jaren terug schoot meteen door ons hoofd. 'Ajje moet kak'n, moeje kak'n', als u begrijpt wat we bedoelen. Maar de vraag blijft: waarom moest Tom Dumoulin kak'n?

Teveel eten op korte tijd, of te vroeg in de koers -José De Cauwer zal het niet graag horen- zou de boosdoener zijn. "De renners proberen die gelletjes zo laat mogelijk in de koers op te nemen. Als je natuurlijk al sneller zo'n gelletje neemt, dat is dat meer belastend voor je maag en darmen", aldus topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck aan Sporza.

"Het is voor hem nu belangrijk om op een rijtje te zetten wat hij wanneer heeft ingenomen. Heeft hij misschien te lang gewacht en daarna op korte tijd te veel ineens ingenomen? Daar kan hij uit leren. Dumoulin had gisteren misschien meer gehad aan vaste voeding, zoals bananen en peperkoek. Dat vraagt meer tijd om te verteren, maar is niet zo belastend."

'Eten, drinken, eten', het devies van De Cauwer is dus niet altijd de beste oplossing. "Veel recreanten kunnen bevestigen dat je niet zomaar ongestraft mag eten en drinken op je fiets. Bij te weinig eten krijg je misschien een hongerklop, maar te veel is niet altijd beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties