Beste Giro-Belg schuift op naar plek 12: "We kregen wel heel veel voorsprong"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Beste Giro-Belg schuift op naar plek 12: "We kregen wel heel veel voorsprong"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de etappe van woensdag is onze landgenoot Maxime Monfort erin geslaagd om opnieuw enkele posities te winnen. De Lotto Soudal-renner zat in de goede vlucht van de dag en staat met nog vier ritten te gaan 12e in het klassement.

"Op de tweede klim van de dag zag ik de kans om mee te gaan in de ontsnapping", opent Monfort. "Het moment voelde goed aan en ik wist dat vandaag een goede dag was om in de vlucht te zitten. Ik was wel wat verrast dat we zoveel voorsprong kregen. Polanc en ik waren niet gevaarlijk voor de top vijf, maar we kregen wel heel veel voorsprong."

Pierre Rolland ging uiteindelijk met de zege lopen in de etappe van woensdag. "Toen Rolland aanviel, dachten we dat hij vanzelf zou terugvallen. Ik had graag een beter resultaat neergezet in de rituitslag, maar ik heb een goede zaak gedaan in het klassement en daar ben ik heel blij mee", aldus de Waalse coureur bij zijn team.

Top 15

De derde week kon niet beter beginnen voor Monfort. "Het is schitterend dat ik de derde week zo heb kunnen inzetten; twee dagen op rij ben ik opgeschoven in het klassement. Ik sta nu in de beoogde top 15. En dat blijft ook het doel. Ik sta op ongeveer driekwart minuut van de top 10, maar dit verandert mijn doelstelling niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties