Dumoulin haalt hard uit naar Quintana en Nibali: "Ik hoop dat ze hun podiumplaats verliezen"

Redactie
| 6 reacties
Dumoulin haalt hard uit naar Quintana en Nibali: "Ik hoop dat ze hun podiumplaats verliezen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tejay Van Garderen trok donderdag aan het langste eind in de Giro d'Italia. Ook in de achtergrond was het best leuk, want daar vlotte het niet zo best tussen Tom Dumoulin en zijn concurrenten...

Zo wilde Dumoulin de klassementsrijders die in de aanval gingen, graag terughalen. Alleen wilden zijn grootste concurrenten voor de eindzege, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali, niet bepaald meerijden.

"Ik voelde me goed vandaag. Ik heb geen tijd verloren op Nibali en Quintana, maar wel op enkele andere klassementsrenners. Ik vond het een rare tactiek. Hun (Quintana en Nibali, nvdr.) podium komt nu ook in het gevaar, want Pinot is een goede tijdrijder. Dat je zo koerst, dat snap ik niet. Ik hoop dat ze hun podiumplaats verliezen", gooide Dumoulin er in een interview met Eurosport tegenaan.

"Ik was misschien wel sterker dan Quintana en Nibali"

"Ze wilden me duidelijk het leven zuur maken vandaag en dat is ze niet gelukt", ging de Nederlander verder. "Ik was misschien wel sterker dan hen.Ik moest diep gaan om Quintana en Nibali terug bij te halen op die derde klim, maar het is gelukt. En op die slotklim wilde ik tonen dat ik er ook nog was na hun aanvallen en ging ik zelf op kop rijden."

Bekijk het interview hieronder:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties