Ex-roze trui Tom Dumoulin hard voor zichzelf: "Beginnersfout gemaakt"

Redactie
| 16 reacties
Ex-roze trui Tom Dumoulin hard voor zichzelf: "Beginnersfout gemaakt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin heeft lang mogen pronken met de roze leiderstrui, maar net voor het slotweekend van de Giro is de Limburger zijn leiderstrui kwijtgespeeld aan Nairo Quintana. Dumoulin liet zich al in het begin van de rit verrassen.

In de afdaling van de Kreuzbergpass kwamen er scheurtjes in het peloton. Vincenzo Nibali en Nairo Quintana zaten wel goed mee, Tom Dumoulin zat op dat moment in de tweede groep. "Ik heb gewoon een beginnersfout gemaakt door achteraan te zitten in die afdaling", opent Dumoulin bij Sporza.

Maar ook de vorm van de dag was niet super, bekent hij. "Ik had al vanaf de start slechte benen en toen het peloton in tweeën brak gingen Bahrein en Movistar stevig door", vervolgt de kopman van Team Sunweb. "Met mijn slechte benen moest ik dan al voluit gaan om terug te komen. Dat was heel onnodig."

"Op de slotklim heb ik geprobeerd de schade te beperken en dat is goed gelukt"

"Op de slotklim heb ik geprobeerd de schade te beperken en dat is goed gelukt. Mijn ploeg was sterk vandaag en heeft me verschillende keren gered. Ik moet mijn ploegmaats bedanken. Zonder hen was het nog veel erger geweest. Ik hoop op betere benen morgen", besluit Dumoulin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties