Vorig jaar nog bijna goed voor eindwinst, maar Giro van 2017 eindigt in mineur voor Steven Kruijswijk

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Vorig jaar nog bijna goed voor eindwinst, maar Giro van 2017 eindigt in mineur voor Steven Kruijswijk

Er zijn nog amper twee ritten in deze 100e Giro d'Italia, maar het slotweekend zal aangevat worden zonder de Nederlandse renner Steven Kruijswijk. De man die vorig jaar bijna het roze mee naar huis nam, moet ziek verstek geven voor de laatste twee ritten.

Steven Kruijswijk kende vrijdag een mindere dag en kwam als 30e over de meet. Hij moest zo ook twee plaatsen toegeven in het klassement en stond op een 10e plek. Maar de renner van LottoNL-Jumbo zal de Ronde van Italië dus niet uitrijden.

Kruijswijk kampt met maagproblemen en ziet zich zo genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien. Vorig jaar leek Kruijswijk op weg naar eindwinst in de Giro, tot een domme valpartij in een afdaling roet in het eten gooide.

Dit jaar wilde hij vol voor het podium (en de eindzege) gaan, maar zijn voorbereiding was allesbehalve optimaal door een val in de Tour of Yorkshire. Kruijswijk hield er een scheurtje in de ribben aan over. Ook in de eerste week - in de etappe naar de Etna - kwam de Nederlander ten val.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties