Beste Belg 13e in de Giro: "Op voorhand voor getekend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Beste Belg 13e in de Giro: "Op voorhand voor getekend"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen top tien voor onze Belgen in de Ronde van Italië. De eerste landgenoot was Maxime Monfort op een 13e plek. En daar was de Waal van Lotto Soudal zeer tevreden mee.

"Ik ben zeer tevreden met de dertiende plaats in het eindklassement", opent Monfort bij zijn team. "Dit is een uitslag waar ik op voorhand voor getekend zou hebben. Tijdens de Giro werd ook duidelijk dat de top tien een categorie te zwaar was. De derde week van deze Giro was uitzonderlijk zwaar met vele bergritten, met de etappe over de Stelvio die erbovenuit stak."

Monfort liet zich ook opmerken door offensief koersgedrag. "Naast de mooie einduitslag ben ik ook nog tweemaal dicht bij een overwinning geraakt door aanvallend te koersen. In rit negen en zeventien was ik telkens mee in de goede ontsnapping, maar kwam ik telkens net te kort voor de overwinning."

Ritzege en roze voor Greipel

Maar vooral de ritzege van Greipel is bijgebleven. "In de eerste tijdrit had ik ook nog een mooie zevende tijd neergezet. Daarnaast hebben we als ploeg ook zeer goed gepresteerd met de overwinning en de roze trui van André Greipel in de eerste week. Ik kan dus zeker terugkijken op een zeer geslaagde Ronde van Italië", besluit Monfort.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties