Indrukwekkende Giro voor Quick-Step Floors: "Ik kan niet omschrijven wat dit voor mij betekent"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Indrukwekkende Giro voor Quick-Step Floors: "Ik kan niet omschrijven wat dit voor mij betekent"

Voor Quick-Step Floors was de Ronde van Italië een absolute voltreffer. De ploeg van Patrick Lefevere presteerde erg sterk en de uitblinker van dienst was ongetwijfeld Fernando Gaviria.

De Colombiaanse sprinter bekroonde zijn allereerste Giro met vier ritoverwinningen en de paarse puntentrui. Bovendien mocht Gaviria ook een dagje in de roze trui rijden. "Ik kan niet omschrijven wat het voor mij betekent om zo`n succes te beleven in mijn eerste grote ronde", zegt Gaviria bij zijn team.

"Om samen met deze speciale ploeg in Milaan te arriveren is ongelooflijk. De spirit was fantastisch. We zaten altijd vooraan op de momenten wanneer het er toe deed. We vochten op elk moment en nu zijn we heel erg blij."

'Voor Colombia'

De ambitie van Gaviria was een ritzege boeken. Het werd dus meer. "Voor de start dacht ik aan het winnen van een rit. Het werden vier ritzeges, een dag in het roze en de maglia ciclamino. Dat had ik mij nooit kunnen voorstellen. Ik wil mijn ploeg, familie en fans bedanken. Dit succes is voor Colombia", besluit Gaviria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties