"Tom Dumoulin is zeker een toekomstige Tour-winnaar, daar was ik al een paar jaar van overtuigd"

Redactie
| 5 reacties
"Tom Dumoulin is zeker een toekomstige Tour-winnaar, daar was ik al een paar jaar van overtuigd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nederland heeft 37 jaar na Joop Zoetemelk opnieuw een winnaar van een Grote Ronde te pakken met Tom Dumoulin. José De Cauwer ziet ook een toekomstige winnaar voor de Ronde van Frankrijk.

De Cauwer heeft nooit getwijfeld aan de capaciteiten van Dumoulin. "Of Tom Dumoulin een toekomstig Tour-winnaar is? Zeker, maar daar was ik al een paar jaar van overtuigd", aldus de ex-bondscoach in Sportweekend. "Maar hij had dit vooral nodig om er in de toekomst nog meer voor te doen en te laten."

"Het is nu gelukt en dit zal hem alleen maar verder in de goeie richting duwen. Hij stelde er zich toch soms vragen bij. Ik heb hem een paar keer gesproken en toen ging het onder meer over vermageren. Moet dat wel? Is dat wel nodig? Nu is hij zo ver geëvolueerd dat er geen rem meer op zal staan."

Nieuw contract

Bij Sunweb ligt er een nieuw contract tot eind 2021 klaar. Zal hij blijven? "Ik heb toch gelezen dat hij voor 3 of 4 jaar zal bijtekenen", aldus De Cauwer. "Dat is verstandig als de prijs goed is en als men hem garanties kan bieden om een goeie ploeg rond hem te bouwen. Daar kwam het nu op aan. En om de Tour te winnen, heeft hij een betere ploeg nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties