Voormalige Nederlandse rondewinnaar maakt opvallende vergelijking na roze triomf van Tom Dumoulin

Redactie
| 4 reacties
Voormalige Nederlandse rondewinnaar maakt opvallende vergelijking na roze triomf van Tom Dumoulin
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was al 37 jaar geleden dat er nog eens een Nederlander mocht zegevieren in een Grote Ronde. Maar kijk, daar heeft Tom Dumoulin zondag verandering in gebracht. Voormalig Tour- en Vuelta-winnaar Jan Janssen is onder de indruk.

"Ik vond dit een fantastische Giro", opent Janssen. "Gistermorgen was ik voor 95 procent zeker dat Dumoulin het zou halen. Hij is zo'n geweldige tijdrijder. De manier waarop hij won, doet denken aan Jacques Anquetil. In zijn tijd had je ook van die springveren als Quintana en Pinot in de bergen, maar die heetten toen Federico Bahamontes en Julio Jimenez."

Een mooie vergelijking dus voor het Nederlandse fenomeen. "Anquetil reageerde nooit meteen toen die demarreerden, maar bleef in zijn eigen tempo rijden. Net zoals Dumoulin dat deed in deze Giro. Een heel verstandige keuze. Tom is een slimme coureur. Hij blijft altijd kalm en raakt niet in paniek", zegt de Nederlander in HLN.

Tour de France

Volgens velen kan hij ook de Tour de France worden. "Ik zeg: bravo voor Dumoulin, want dit was een heel zware Giro. Wil dat nu ook zeggen dat hij de Tour kan winnen? Het is een mooie uitdaging, maar de Tour is toch nog iets anders. Die wedstrijd is nog groter en nog zwaarder. Er wordt ook agressiever gekoerst. Ik hoop dat het hem lukt", aldus Janssen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties