Lotto Soudal bleef in Giro achter met één zege: "Op zich al een hele prestatie"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Lotto Soudal bleef in Giro achter met één zege: "Op zich al een hele prestatie"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro d'Italia is alweer achter de rug. Het werd een succeseditie voor de Nederlanders, met Tom Dumoulin als eindwinnaar. Maar ook bij Lotto Soudal blikken ze tevreden terug.

"De beide doelstellingen, een ritzege en een goed eindklassement voor Maxime Monfort, zijn behaald. We kijken dus zeker terug op een geslaagde Giro", vertelt Bart Leysen, sportdirecteur bij Lotto Soudal. "In het eerste deel van de Giro waren er enkele kansen voor André Greipel. We wisten dat de kans groot was dat een sprinter de roze trui zou kunnen veroveren, ook al was dat op voorhand niet het hoofddoel voor ons. Dat Greipel uiteindelijk de tweede rit kon winnen en daardoor de roze trui veroverde was zeer mooi."

Het bleef uiteindelijk bij één zege voor Lotto Soudal, maar dat is geen drama. "Vorig jaar lukte het ons om meerdere ritzeges te boeken in de Giro, maar dat zorgt er niet voor dat we nu teleurgesteld zouden zijn met deze ene overwinning", benadrukt Leysen. "Een ritoverwinning boeken in een grote ronde is op zich al een hele prestatie."

Geslaagde Giro

"Om meerdere ritzeges te behalen moeten alle details meezitten. Over het algemeen kijken we dus terug op een geslaagde Ronde van Italië waarin alle renners zich heel goed hebben ingezet om de doelen van het team te behalen", besluit Leysen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties