Froome op recordjacht: "Het wordt een levensgrote test"

Redactie
| 8 reacties
Froome op recordjacht: "Het wordt een levensgrote test"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft de eerste maanden van het wielerseizoen zich amper laten opmerken. De Britse hoop voor de Tour de France zit nog steeds zonder zege, maar hoopt vanaf zondag zijn goede vorm te laten zien in de Dauphiné.

Het is 'money-time', want de Dauphiné is één van de laatste voorbereidingskoersen op de Ronde van Frankrijk. "Deze tijd van het jaar voelt het altijd alsof het menens wordt", citeert HLN de kopman van Team Sky. "Ik heb er twee grote trainingsblokken opzitten op Tenerife. Mijn vorm is goed. Ik ben klaar voor wat er nu komt."

De concurrentie zal niet min zijn met ook onder meer Fabio Aru, Richie Porte, Alejandro Valverde en Alberto Contador aan de start. "Het wordt een levensgrote test in de Dauphiné, ik zal weten waar ik sta", is Froome duidelijk.

Record

De drievoudige winnaar van de Tour de France kan alvast voor een record gaan in de Dauphiné. Hij kan de eerste renner worden die de Dauphiné vier keer wint én de eerste coureur die drie keer achter mekaar mag zegevieren in de Franse rittenkoers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties