Pechvogel Theuns is kopman enorm dankbaar: "Contador stak me hart onder de riem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Pechvogel Theuns is kopman enorm dankbaar: "Contador stak me hart onder de riem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Edward Theuns liep het seizoen nog niet van een leien dakje. Hij viel zwaar in de Baloise Belgium Tour en moest in de Dauphiné al in de eerste rit opgeven. Hij ziet zijn Tour in rook opgaan.

Dat terwijl hij zo gebrand was om na zijn zwaar rugletsel, opgelopen in de Tour van vorig jaar, de Franse mastodont deze keer wél te bedwingen. “Ik was erg ontgoocheld", aldus Theuns in Het Nieuwsblad. "De Tour mag ik nu vergeten. Ik wilde zo graag mee om onze kopman Alberto Contador te helpen het podium te halen. In Parijs-Nice reed ik al samen met hem en dat klikte goed."

Op naar het BK

Contador liet zijn ploegmaat alvast niet in de steek. "Het deed deugd dat Alberto en de andere ploegmaats mij gisteren een hart onder de riem staken.” De val in de Ronde van België kwam écht ongelegen. "Om de Tour nog te halen, mocht mij niets overkomen. En het liep daar al mis."

"Dat ik in de Dauphiné als eerste moest lossen, is daar een gevolg van. Het is ambetant, maar tegelijk een opluchting. Ik kan in juli voldoende tijd nemen om mijn lichaam te laten herstellen en proberen goed te zijn in het najaar”, sloot Theuns af. Hij rijdt nog de Elfstedenronde, Halle-Ingooigem en het BK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties