Lotto Soudal-Belg maakt indruk in Dauphiné met 13e plek in algemene klassement, maar... "Accent nog altijd in het voorjaar"

Redactie
| 5 reacties
Lotto Soudal-Belg maakt indruk in Dauphiné met 13e plek in algemene klassement, maar... "Accent nog altijd in het voorjaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome en co zullen wellicht eens even hebben opgekeken toen ze in de voorlaatste rit diep in de finale achterom keken. Onze landgenoot Tiesj Benoot verbaast velen met enkele sterke klimprestaties in deze Dauphiné. Ploegleider Marc Wauters is onder de indruk.

Tiesj Benoot start als nummer 13 van het algemene klassement in de slotrit. Helemaal niet onaardig voor iemand die eigenlijk moet schitteren in het Vlaamse voorjaar. "Tiesj houdt goed stand in de groep van de klimmers", aldus ploegleider Marc Wauters tegenover Sporza.

"Dat is veelbelovend. Omdat Tiesj straks zijn Tour-debuut maakt, moest hij beter bergop rijden. En dat doet hij nu uitstekend. De Dauphiné is een kleine Tour, maar het is afwachten hoe Tiesj reageert op 3 weken koersen. Dat hij vandaag maar 10 seconden achter Froome eindigt, is natuurlijk goed voor zijn moreel."

Klassiekers?

De vraag of Benoot zich in de toekomst meer moet focussen op rittenkoersen is dan ook onvermijdelijk. "Hij klimt nu goed. Maar ik denk dat het accent van Tiesj nog altijd in het voorjaar ligt", besluit de Lotto Soudal-ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties