Wielerteam Bardiani-CSF krijgt zware straf van UCI na positieve dopinggevallen net voor start van de Giro d'Italia

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wielerteam Bardiani-CSF krijgt zware straf van UCI na positieve dopinggevallen net voor start van de Giro d'Italia

De Internationale Wielerunie UCI heeft wielerploeg Bardiani-CSF een zware straf gegeven na de positieve dopinggevallen van Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni net voor de Giro. Het team kreeg een schorsing van 30 dagen opgelegd door de UCI.

Dat heeft de UCI bekendgemaakt op de eigen website. "De disciplinaire commissie van de UCI heeft beslist om wielerploeg Bardiani-CSF voor 30 dagen te schorsen", klinkt het. "De schorsing zal ingaan van 14 juni tot 14 juli 2017 in overeenstemming met artikel 7.12.1 van de anti-dopingregels van de UCI."

Een maand uit competitie

Die regel zegt dat als twee renners van een wielerteam binnen de 12 maanden op doping betrapt worden, de wielerploeg in kwestie ook een schorsing kan krijgen. Bardiani-CSF mag de komende vier weken dus aan geen enkel wielerevenement meedoen.

Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni werden een dag voor de Giro betrapt op het gebruik van groeihormonen. De Italiaanse ploeg mocht ondanks de betrapte renners toch nog deelnemen aan de 100e jubileumeditie van de Ronde van Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties