Hilaire Van der Schueren klaar voor 20e Tour: "Denk dat hij de meest onderschatte renner is die in België rondrijdt"

Redactie
| 3 reacties
Hilaire Van der Schueren klaar voor 20e Tour: "Denk dat hij de meest onderschatte renner is die in België rondrijdt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Groupe Gobert is één van de teams die dit jaar op een wildcard mocht rekenen voor de Ronde van Frankrijk. De Belgische ploeg van ploegleider Hilaire Van der Schueren wil geen mal figuur slaan en hoopt zich te tonen in La Grande Boucle.

Van der Schueren is met een goed gevoel uit de Dauphiné gekomen. "Eerlijk gezegd had ik er voor de start van de Dauphiné geen goed oog in, want in de Ronde van België kwamen we niet goed uit de verf", opent de ploegleider bij Sporza. "Maar na de Dauphiné was ik helemaal gerustgesteld met het oog op de Tour."

"We hadden twee renners in de top 20 en Frederik Backaert was ook eens derde in de rituitslag. Onze ploeg heeft getoond dat ze kan scoren op vele vlakken. Ik heb er het volste vertrouwen in, vooral omdat het niveau in de Dauphiné zo hoog lag. Er werd elke dag keihard gekoerst en mijn renners hebben dat prima doorstaan."

Twee doelstellingen

Maar de Tour de France is natuurlijk nog van een heel ander niveau. "Kijk, we hebben twee doelstellingen: we willen met acht of negen renners Parijs halen en we willen zo veel mogelijk mee zijn in de ontsnappingen."

En dan heeft de ploeg nog twee mannen voor het klimwerk. "Individueel kan onze Fransman Guillaume Martin over een paar jaar meedoen voor een goed klassement. En vergeet ook Thomas Degand niet. Ik denk dat hij de meest onderschatte renner is die in België rondrijdt", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties