Hilaire Van der Schueren (negatief) verrast door Tour-favoriet: "Ik ben geschrokken van zijn niveau in de Dauphiné"

Redactie
| 2 reacties
Hilaire Van der Schueren (negatief) verrast door Tour-favoriet: "Ik ben geschrokken van zijn niveau in de Dauphiné"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het belooft een spannende editie van de Ronde van Frankrijk te worden, als we de resultaten van de Dauphiné even bekijken. Chris Froome acteerde nog niet op zijn beste niveau, Richie Porte liet een betere indruk na. "Porte is momenteel de beste die rondrijdt", aldus Hilaire Van der Schueren.

Hilaire Van der Schueren is intussen toe aan zijn 20e Tour de France. Al is hij toch wat ongerust over het vormpeil van drievoudig winnaar Chris Froome. "Ik ben geschrokken van zijn niveau in de Dauphiné. Zijn vormpeil is zeker nog niet goed genoeg. Ook zijn ploeg is niet zo sterk als de voorbije jaren", klinkt het bij Sporza.

Afdalingen

Al heeft Froome nog ruim twee weken tot de Tour. "Froome zal zijn niveau normaal gezien wel nog opkrikken de komende weken, en misschien zal hij het verschil wel maken in de afdalingen. Dat heeft hij vorig jaar al gedaan in de Tour en misschien kan het straks weer, bijvoorbeeld in die gevaarlijke afdaling van de Mont du Chat."

"Als kandidaat-winnaar voor de Tour zet ik Richie Porte op dit moment boven Froome. Porte is momenteel de beste renner die er rondrijdt. Maar zijn ploeg mag dan wel niet door het ijs zakken. Dat wordt dan wel jammer voor Greg Van Avermaet, want de renners die normaal voor hem rijden zullen zich nu moeten opofferen voor Porte", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties