Na zege in proloog Ster ZLM Toer: "Ik droom van geel in de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Na zege in proloog Ster ZLM Toer: "Ik droom van geel in de Tour"

De zege in de proloog van de Ster ZLM Toer ging naar de Sloveense hardrijder Primoz Roglic. De voormalige schansspringer is zich volop aan het voorbereiden op de Tour de France en zal in Düsseldorf met ambitie aan de start verschijnen.

Roglic deed met zijn tijd 3 seconden beter dan Marcel Kittel. "Dit type tijdrit is niet mijn favoriet", bekent hij bij zijn team. "Ik houd normaal van tijdritten waarbij er iets meer heuvels in het parcours zitten. Maar als ik aan de start sta, doe ik mijn best en vandaag was dat voldoende voor de overwinning."

"Het wordt mijn eerste Tour en ik ga mijn best doen"

Het grote doel wordt de Ronde van Frankrijk. "Ik kom net van hoogtestage in de Sierra Nevada. Deze wedstrijd is de laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France", vervolgt de Sloveense tijdrijder. "Het wordt mijn eerste Tour en ik ga mijn best doen. In de etappes die mij liggen ga ik voor mijn kansen."

"In de Tour zijn er twee tijdritten: eentje bijna aan het eind, in Marseille, en natuurlijk de openingsrit in Düsseldorf. Dromen van de gele trui mag en we zijn op de goede weg. Ik heb een goede voorbereiding gehad. Het wordt een mooie Tour de France voor ons team", besluit Roglic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties