Voor het eerst sinds 1994 meer dan 20 Belgen aan de start van de Tour?

Redactie
| 0 reacties
Voor het eerst sinds 1994 meer dan 20 Belgen aan de start van de Tour?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op 1 juli gaat de Ronde van Frankrijk van start in het Duitse Düsseldorf. Het zou wel eens kunnen dat er heel wat meer Belgen aan de start staan van de Tour tegenover de voorbije jaren. Een overzicht.

Elf Belgen zijn ondertussen al zeker van deelname aan de Ronde van Frankrijk. Greg Van Avermaet (BMC) Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Tim Wellens (Lotto-Soudal), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Oliver Naesen (AG2R) en Jan Bakelants (AG2R) hebben hun Tour-ticket al beet.

En twee dagen geleden maakte Wanty-Groupe Gobert een deel van hun Tour-selectie bekend. Daarin is er plaats voor vier Belgen: Frederik Backaert , Thomas Degand, Pieter Vanspeybrouck en Guillaume Van Keirsbulck.

20 of meer?

Maar daar zullen ongetwijfeld nog heel wat landgenoten bijkomen. Mogelijk komen de Belgen zo voor het eerst sinds lang nog eens met 20 landgenoten of meer aan de start van de Tour. Dat is ondertussen al van 1994 geleden, weet Sporza. Met dank dus aan Wanty-Groupe Gobert, dat er door een wildcard voor het eerst bij is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties