Tiesj Benoot is ambitieus na geslaagde Dauphiné en stelt zijn doelen voor eerste Tour

Redactie
| 5 reacties
Tiesj Benoot is ambitieus na geslaagde Dauphiné en stelt zijn doelen voor eerste Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot heeft in de Dauphiné bewezen dat hij over uitstekende klimmersbenen beschikt. Binnen twee weken staat hij aan de start van zijn eerste Ronde van Frankrijk.

Voor Benoot wordt het een heel nieuwe ervaring. "Ik heb er zin in, maar je blijft toch een beetje onzeker", opent Benoot in HLN. "De Dauphiné heeft me deels gerustgesteld, maar de Tour is drie weken, dat is toch iets anders. Ik heb geen ervaring. Ik doe nu voor het eerst twee hoogtestages kort na mekaar. Ik weet niet hoe mijn lichaam daarop zal reageren."

Het plan is om voor een ritzege te gaan. "Ik denk dat ik samen met Tim (Wellens), Thomas (De Gendt) en Tony (Gallopin) mag proberen in de lastigere ritten. Vaak helpt het dan als je je eerst hebt laten zakken in de stand. Als je al wat minuten aan je broek hebt, krijg je meer vrijheid. Dat heb ik in de Dauphiné nog gemerkt: ik wilde mee met een vlucht, maar Sky en Movistar gingen vol rijden. Ze reageerden echt op mij."

Witte trui

"Als ik goed ben, moet ik misschien even wachten om me op achterstand te laten rijden. Dan kan ik op de derde dag, in de rit met aankomst in Luxemburg misschien de witte trui pakken. Of anders misschien op de vijfde dag, naar La Planche des Belles Filles. Als ik de benen van de Dauphiné heb, kan ik daar misschien iets doen", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties