Luxeknecht van Chris Froome na Tour-ontgoocheling: "Ik ben niet boos, wel flink teleurgesteld"

Redactie
| 6 reacties
Luxeknecht van Chris Froome na Tour-ontgoocheling: "Ik ben niet boos, wel flink teleurgesteld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Tour-selectie van Team Sky was er geen plaats voor de Nederlander Wout Poels. De man die Chris Froome vorig jaar op meesterlijke wijze mee aan het geel hielp, zal er na enkele moeilijke maanden niet bij zijn in Düsseldorf.

"Ik werd woensdag gebeld door manager Dave Brailsford", laat Poels weten in De Telegraaf. "Als je dat telefoontje krijgt en je hoort dat je niet meegaat, zak je wel even door de grond. De laatste maanden heb ik er alles aan gedaan om de Tour te halen. Ik had er vertrouwen in dat ik er bij ging zijn, ik denk ook dat ik er klaar voor ben.”

Hoewel de teleurstelling enorm is, is dit voor Poels geen reden om Team Sky te verlaten. "Ik ben niet boos, wel flink teleurgesteld. Al snap ik het aan de ene kant ook wel hoor. Door die knieblessure ben ik natuurlijk wel een beetje een vraagteken. En nee, dit betekent niet meteen dat ik weg wil bij Sky."

"Ik heb het prima naar mijn zin bij de ploeg en heb na dit jaar nog een contract voor twee jaar. Teleurstellingen horen ook bij topsport, daar ben ik me echt wel van bewust", aldus de Nederlander.

De komende weken ligt de focus bij Poels op de Vuelta. "Ik ga me voorbereiden op de Ronde van Spanje, welk programma ik in de aanloop rijd, weet ik nog niet. Ik ben in ieder geval blij dat ik geen last meer heb van mijn knie, dat is eigenlijk het belangrijkste van alles", besluit Poels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties