Hoogste aantal Belgen in de Tour de France sinds 2001

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Hoogste aantal Belgen in de Tour de France sinds 2001

Er zullen komende zaterdag in het Duitse Düsseldorf maar liefst 16 Belgen aan de start van de Ronde van Frankrijk staan. En dat is toch wel opvallend veel.

Het is al van 2001 geleden dat er nog eens zoveel Belgen aan de start van de Tour stonden. Toen waren dat er zelfs 18. Daarvoor moeten we vooral Wanty-Groupe Gobert dankbaar zijn. De ploeg van Hilaire Van der Schueren kreeg een wildcard en laat zo vier landgenoten debuteren.

Lotto Soudal is de andere hofleverancier met vier Belgen aan de start. Quick-Step Floors en AG2R-La Mondiale brengen ieder twee Belgen aan de start, terwijl Dimitry Claeys, Greg Van Avermaet, Jens Keukeleire en Serge Pauwels de 'eenzaten' van hun ploeg zijn.

De 16 Belgen voor de Tour: Jan Bakelants (AG2R), Oliver Naesen (AG2R), Greg Van Avermaet (BMC), Dimitri Claeys (Cofidis), Serge Pauwels (Dimension Data), Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Jurgen Roelandts (Lotto Soudal), Tim Wellens (Lotto-Soudal), Jens Keukeleire (Orica-Scott), Julien Vermote (Quick-Step Floors), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert), Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) en Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties