Lukt het fenomeen Sagan een 6e keer op rij in de Tour en evenaart hij zo het record?

Redactie
| 21 reacties
Lukt het fenomeen Sagan een 6e keer op rij in de Tour en evenaart hij zo het record?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende dagen zullen we in aanloop naar de Ronde van Frankrijk de kanshebbers voor de verschillende truien aan u voorstellen. Dinsdag gaan we van start met de groene trui.

De groene trui is al lang niet meer de trui voor de beste sprinter van de Ronde van Frankrijk. Eerder: de sprinter die het best enkele bergen of bergjes kan verteren én zich graag opoffert om mee te doen in de tussensprints.

De laatste jaren was er weinig spanning om de groene puntentrui. Tweevoudig wereldkampioen Peter Sagan mocht de laatste jaren telkens met het groen het podium op in Parijs. De Slovaak kan in de komende Tour al voor de zesde keer een gooi doen naar de groene trui.

Een record, want zo kan hij het record van Erik Zabel evenaren. En in de toekomst zelfs verbeteren, daar lijkt geen twijfel over te bestaan. De vader van Rick, die dit jaar voor Katusha-Alpecin zijn debuut maakt in de Tour, slaagde erin om tussen 1996 en 2001 zes keer op rij het groen te veroveren.

Dé grote concurrent van Sagan lijkt Michael Matthews te worden. 'Bling' kan zich zowel mengen in de massasprints als in de heuveletappes. En in de bergritten kan hij - als hij ervoor wil gaan - meer punten dan Sagan sprokkelen.

Na Matthews en Sagan volgen de traditionele sprinters. Een Marcel Kittel in vorm lijkt nog steeds een streepje voor te hebben op de rest en krijgt daarom van onze redactie drie sterren. Ook nog een ster gekregen: Fabio Felline en Sonny Colbrelli. Twee Italiaanse allrounders die snel zijn én een berg kunnen verteren.

De favorieten van Wielerkrant.be:

**** Peter Sagan
*** Michael Matthews - Marcel Kittel
** John Degenkolb - André Greipel - Arnaud Démare
* Fabio Felline - Sonny Colbrelli - Mark Cavendish en Dylan Groenewegen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties