Tim Wellens en zijn 'klassementsambities': "Ik ben tiende geworden in Parijs-Nice, maar wie weet dat nog?"

Redactie
| 10 reacties
Tim Wellens en zijn 'klassementsambities': "Ik ben tiende geworden in Parijs-Nice, maar wie weet dat nog?"

Twee jaar geleden draaide de Tour de France uit op een ware ontgoocheling voor Tim Wellens. Twee jaar later mikt de Truienaar op ritwinst in de 'belangrijkste koers van het jaar'. En een klassement? Dat zegt hem niet veel meer.

Bij zijn debuut bij de profs werd er meteen een ronderenner in Tim Wellens gezien. Een goede klimmer, degelijke tijdrijder en een sterke kop. Maar Wellens mikt tegenwoordig liever op ritwinst. "Ik heb onlangs nog tegen mijn voeten gekregen van mijn familie", lacht Wellens. "Van mijn pa met name. Hij vindt ook dat ik het te veel laat lopen."

"'Tim, er is niks verkeerd mee om je eens dubbel te plooien voor een tiende plaats'. Hij heeft zeker een punt. Ik zal het zo zeggen: ik geloof nog superhard in een klassement voor de Eneco Tour of de Ronde van Polen. Rondekes die lastig zijn, maar niet superlastig. Een Ronde van Zwitserland is kantje boord en de Dauphiné is waarschijnlijk al te zwaar."

"Een klassement in de grote rondes staat op dit moment volledig on hold"

"Een klassement in de grote rondes staat op dit moment volledig on hold. Ik zeg niet dat ik het nooit zal doen, maar je moet ook realistisch zijn: het is iets wat ik eigenlijk nu al zou moeten kunnen doen", vervolgt Wellens in HNB.

De Limburger wil dan ook liever herinnerd worden als iemand die etappes won in plaats van iemand die pakweg tiende werd in een ronde. "Ik ben tiende geworden in Parijs-Nice, maar wie weet dat nog? Weet jij wie er vorig jaar twaalfde is geworden in de Giro? Terwijl iedereen wel nog weet dat ik daar vorig jaar een rit heb gewonnen", aldus Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties