Greipel kan Armstrong en Indurain achterna: "Eerst gewoon mijn job doen"

Redactie
| 3 reacties
Greipel kan Armstrong en Indurain achterna: "Eerst gewoon mijn job doen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor André Greipel wordt het ongetwijfeld een bijzondere Tour de France. Le Grand Départ in Düsseldorf is vlakbij zijn thuishaven Keulen en dus hoopt de 'Gorilla' van Lotto Soudal te schitteren.

Meer zelfs, indien Greipel een rit wint in de komende Tour, zal dat voor het 7e jaar op rij zijn. Enkel Miguel Indurain en Lance Armstrong deden hem de afgelopen 50 jaar dat huzarenstukje voor. "Daar ben ik totaal niet mee bezig", bekent Greipel in HNB. "Records, lijstjes... Als ik later oud zal zijn, zal ik er wel trots op zijn."

"Maar nu wil ik gewoon mijn job doen. De Tour is al lastig genoeg om ook dat nog eens door je hoofd te laten spoken", vervolgt de sprinter. En de Tour-start in Düsseldorf is dus vlakbij huis. "Ik kijk ernaar uit. Absoluut. We beginnen op amper 45 kilometer van mij thuis in Keulen. Hoe vaak krijg je die kans als renner?"

"Maar nu heb ik de gelegenheid om van die eerste dag in Duitsland te genieten"

"Met een tijdrit bovendien. Mocht het een sprint geweest zijn, ik had direct druk gevoeld. Maar nu heb ik de gelegenheid om van die eerste dag in Duitsland te genieten. Anderzijds: hoezeer ik ook hou van de Tour, ik weet ook dat ik hem na één week alweer zal haten. Je ziet zoveel al", aldus Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties