Weinig concurrentie voor de witte trui... of kan Tiesj Benoot dan toch verrassen?

Redactie
| 7 reacties
Weinig concurrentie voor de witte trui... of kan Tiesj Benoot dan toch verrassen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De komende dagen zullen we in aanloop naar de Ronde van Frankrijk de kanshebbers voor de verschillende truien aan u voorstellen. Dinsdag gingen we van start met de groene trui, woensdag is het de beurt aan de witte trui.

De witte jongerentrui mag dan misschien de minst spraakmakende zijn van de vier truien in de Tour, toch heeft ook de trui voor de beste renner onder de 25 jaar heel wat prestige. Zeker wat betreft de erelijst van de witte trui. Echt groot is de concurrentie niet voor de witte trui.

Met Louis Meintjes en Simon Yates zijn er twee torenhoge favorieten om binnen ruim drie weken in Parijs op het podium te staan. Beide renners bewezen al dat ze tot iets in staat zijn in een Grote Ronde en zijn momenteel de mannen voor de toekomst. Meintjes was al goed in de Dauphiné, Yates werd vorig jaar nog 6e in de Vuelta.

Verder is het uitkijken naar de jonge Emanuel Buchmann. Vorig jaar eindigde de Duitser net niet in de top 20 in de Tour, dit jaar wil hij een nieuwe stap zetten. Zijn afgelopen prestatie in de Dauphiné deed alvast veel goeds vermoeden. Daar werd Buchmann 7e.

Bij onze landgenoten is er één Belg die in aanmerking komt om een mooi klassement te rijden, althans voor die witte jongerentrui. Tiesj Benoot ontdekte - en verbaasde - zichzelf in de afgelopen Dauphiné.

De jonge Lotto Soudal-renner ging er in enkele bergritten met de betere klimmers mee. De 23-jarige Benoot gaf wel al aan dat hij niet op een goed klassement, maar wél op ritwinst mikt.

De favorieten van Wielerkrant.be voor de witte trui:

**** Simon Yates
*** Louis Meintjes en Emanuel Buchmann
** Pierre Latour, Guillaume Martin en Warren Barguil
* Damien Howson, Tiesj Benoot, Lilian Calméjane en Michael Gogl

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties