BMC en Tour-favoriet Richie Porte komen twee dagen voor Le Grand Départ met heuglijk nieuws

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
BMC en Tour-favoriet Richie Porte komen twee dagen voor Le Grand Départ met heuglijk nieuws
Foto: © photonews

Richie Porte gaat de komende drie weken vol zijn kans voor een allereerste eindzege in de Ronde van Frankrijk. Maar twee dagen voor de start in Düsseldorf kwam zijn ploeg BMC met goed nieuws. De Australiër heeft zijn contract bij het team verlengd.

"Richie is onze natuurlijke leider voor het rondewerk geworden sinds zijn komst", legt ploegmanager Jim Ochowicz uit. "Hij won dit jaar al de Tour Down Under en de Ronde van Romandië. Hij won al vier ritten en werd tweede in de Dauphiné. Het was met het oog op de Tour het perfecte moment om zijn contract te verlengen."

"Het was een eenvoudige beslissing om hier bij te tekenen"

En ook de Australiër zelf is verheugd met zijn contractverlenging bij de ploeg van Greg Van Avermaet. "Ik heb al genoten van mijn eerste twee seizoenen bij BMC, dus het was een eenvoudige beslissing om hier bij te tekenen", opent Porte.

"Wat er de volgende drie weken ook gebeurt, ik kijk er naar uit om de BMC-trui ook in de toekomst te dragen", aldus de Australiër. Zoals altijd bij BMC werden er geen verdere details over de contractverlenging bekendgemaakt. Tot wanneer Porte heeft bijgetekend, is dus onduidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties