Kristoff uit ongenoegen: "Natuurlijk was ik ontgoocheld. Boos zelfs"

Redactie
| 0 reacties
Kristoff uit ongenoegen: "Natuurlijk was ik ontgoocheld. Boos zelfs"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er lijkt een serieuze haar in de boter te zitten tussen Alexander Kristoff en zijn ploeg Katusha-Alpecin. De snelle Noor weigerde vorige week (voorlopig) een contractverlenging, maar Kristoff wil in de Tour de France de knop omdraaien.

Kristoff zal het in de Tour zonder trouwe luitenant Morkov moeten doen. "En daar ben ik nog altijd niet blij mee", aldus Kristoff tegenover HLN. "Omdat ik altijd zo sterk mogelijk omringd wil zijn in wedstrijden die er toe doen. En Mørkøv zou sowieso een van de sterkste lead-outs in deze Tour geweest zijn. Natuurlijk was ik ontgoocheld. Boos zelfs."

Ritzege

De komende drie weken wil Kristoff minstens één keer zegevieren. "Uiteraard ben ik gemotiveerd. Ik moet eerlijk zijn: ook Marco Haller en Rick Zabel hebben voldoende capaciteiten om me de komende weken naar een zege - want dat is het doel - te piloteren. En met Tony Martin kan je in de finale ook nog een eind op pad."

Door de niet-selectie van zijn maatje Morkov, voelde Kristoff toch weinig vertrouwen van de ploeg. "Anderzijds, ze hebben me een nieuw contractvoorstel aangeboden. Dus zullen ze toch nog een beetje in mij geloven, zeker", glimlacht Kristoff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties