Op naar zijn eerste Tour: "Ik heb in de Dauphiné niet alleen de buitenwereld verbaasd, maar ook mezelf"

Redactie
| 0 reacties
Op naar zijn eerste Tour: "Ik heb in de Dauphiné niet alleen de buitenwereld verbaasd, maar ook mezelf"

Tiesj Benoot staat binnen twee dagen voor het eerst aan de start van een Grote Ronde. De jonge Lotto Soudal-renner kijkt uit naar de Tour de France. Met de conditie zit het alvast goed.

"Ik kijk er heel erg naar uit. Na het voorjaar heb ik hier naartoe gewerkt", opent Benoot, die enkele weken geleden verraste door 12e te worden in het eindklassement van de Dauphiné. "Daar kreeg ik bevestiging van mijn goeie conditie. Dat geeft me meer vertrouwen. Toch blijf ik nieuwsgierig, want het is de eerste keer dat ik 3 weken na elkaar zal koersen."

Verrassing

In de Dauphiné ging Benoot enkele keren met de betere klimmers mee. Een verrassing, ook voor hemzelf. "Ik heb daar niet alleen de buitenwereld verbaasd, maar ook mezelf. Ik reed er tussen de beste klimmers van de wereld", aldus de Gentenaar tegenover Sporza.

"In de Tour zou ik ook wel durven mee te gaan met die toppers, maar het ook nog kunnen is iets anders. Ik denk niet dat ik moet wachten op de toppers, maar meegaan met de ontsnapping in de lastige etappes en dan hopen dat die ver kan dragen", besluit de 23-jarige Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties