'Probleempje' voor Thomas De Gendt? "Ik word wat geviseerd"

Redactie
| 2 reacties
'Probleempje' voor Thomas De Gendt? "Ik word wat geviseerd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal is het in de Ronde van Frankrijk niet alleen uitkijken naar sprinter André Greipel, maar ook naar aanvallers Tim Wellens en Thomas De Gendt. Die laatste gaat net als vorig jaar op zoek naar een ritzege in de Tour. Al is het niet altijd even gemakkelijk om weg te geraken.

Vorig jaar won De Gendt nog de bergrit naar de Mont Ventoux, voor die andere landgenoot Serge Pauwels. In de afgelopen Dauphiné liet hij zich opnieuw opmerken met ritwinst. Al moest hij de wedstrijd wel vroegtijdig verlaten door een polsblessure. "Maar die zal me niet veel parten meer spelen", stelt De Gendt iedereen gerust.

"Als Greipel een paar keer kan winnen, is het ook een geslaagde Tour"

Al beseft de Lotto Soudal-renner wel dat het steeds moeilijk wordt om weg te geraken. "Ze beginnen me wel stilaan te kennen, dus ik word wat geviseerd. Bij een vlakke start is het moeilijk om nog weg te geraken, dan is het meer een loterij. Maar bij een lastige start van de etappe en goeie benen lukt het wel nog."

De Gendt zal dus net als ploegmaats Benoot en Wellens op ritwinst mikken. "En daarnaast zal ik werken voor Greipel. Als hij een paar keer kan winnen, is het ook een geslaagde Tour", besluit De Gendt bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties