Ambitieuze Philippe Gilbert legt zijn doelen voor de Tour de France uit

Redactie
| 4 reacties
Ambitieuze Philippe Gilbert legt zijn doelen voor de Tour de France uit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al van 2013 geleden dat Philippe Gilbert nog eens aan de start stond van de Ronde van Frankrijk. Maar zaterdag is het opnieuw van dat. En Gilbert start met heel wat ambitie, want het doel is niets minder dan ritwinst.

Gilbert won tot dusver één rit in de Tour. "Ik zou mijn aantal ritzeges in de Tour graag verdubbelen", aldus Gilbert tegenover Sporza. "Er zijn een paar ritten met een korte finish bergop. Dat is perfect voor mij. Maar ook voor Sagan en Van Avermaet. Zij worden mijn concurrenten."

Maar ook in het verdere verloop van de Tour ziet de Waalse renner van Quick-Step Floors kansen. "In de 2e of 3e week kan ik dan misschien mijn kans gaan in een ontsnapping. Veel zal afhangen van de situatie in het klassement of die ontsnappingen tot het einde zullen dragen of niet."

"Mijn fans zullen iets van mij verwachten"

Gilbert zelf is afkomstig van Remouchamps, niet zo ver verwijderd van Luik, waar de tweede rit van zondag eindigt. "Mijn fans zullen iets van mij verwachten, maar het is een snelle finish en wij mikken op Marcel Kittel. Maar een zege met de ploeg is ook goed natuurlijk", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties