Belg verlengt één dag voor eerste Tour bij Wanty-Groupe Gobert: "Een morele boost"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belg verlengt één dag voor eerste Tour bij Wanty-Groupe Gobert: "Een morele boost"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat hij aan de start van zijn allereerste Ronde van Frankrijk, maar vrijdag kwam er nog prima nieuws voor de Waalse renner Thomas Degand. De renner heeft zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert verlengd tot eind 2019.

Degand moet één van de belangrijkste pionnen worden van de jonge Fransman Guillaume Martin in de Tour. En nog voor de start van de Tour is zijn toekomst verzekerd. "Tijdens de Dauphiné had ik al een bespreking met Jean-François Bourlart", aldus Degand. "We hebben een akkoord om te verlengen met twee jaar."

Leuk, zo net voor de start van de Tour. "In het hoofd is dat belangrijk voor aanvang van de Ronde van Frankrijk. Ik bedank de ploeg en ben blij dat ik hier kan blijven. We werken een prachtig programma af, de structuur optimaliseert elk jaar en dat ligt me. Ik wilde graag bij Wanty-Groupe Gobert blijven", klinkt het bij zijn team.

'Morele boost

"Dit is een morele boost. Wanneer ik me mentaal goed voel kan ik op de fiets meer bereiken. Dit verandert niets aan mijn ambities voor de Tour. Met dit contract is mijn doel nog niet bereikt. Ik wil me blijven focussen de komende drie weken", besluit Degand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties